Ennek az igazi magyar mézkülönlegességnek az ízvilága csodálatos, különlegesen zamatos, intenzív illata lélekmelengető, szinte beleborzong az ember az élménybe. Egyedi ízének és
aromájának köszönhetően, a gasztronómiában is sokoldalúan lehet használni, mivel egy természetes és egészséges édesítőszer. Fogyasztható önmagában, csemegeként, de kiváló
ízesítője a teáknak, vagy akár a forró nyári napokon, hűsítő limonádéknak.
A selyemfűméz kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik. Pollentartalma alacsony, mert a méhek nem gyűjtik virágporát. Így allergiások is fogyaszthatják. Gyulladáscsökkentő, vérnyomásszabályozó hatású, szervezeterősítő. Jó tárolási körülmények között későn, csak kétéves korában kristályosodik ki. Klinikai kísérletek szerint gyulladás-csökkentés
tekintetében a selyemfű méz a második leghatásosabb mézfajta. A selyemfűméz antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. A mézet használhatjuk köhögés, megfázásos tünetek enyhítésére, torokgyulladás, gyomor- és bélbántalmak, bőrbetegségek, és még sok más betegség kezelésére.